Friday, 25 May 2018

Sex hard p stav aldersgrense

sex hard p stav aldersgrense

En overflate som reflekterer like mye av alle bølgelengder, men som også absorberer en del, kalles grå. Alkoholholdige drikker har vært brukt siden steinalderen. Det skyldes av usynlige gjærsopper som raskt kan omdanne sukker til alkoholen etanol. Lar man sukkerholdig drikke stå, er det stor sjanse for at gjær finner veien dit og starter gjæringen. Små doser alkohol får noen hjernesignaler til å gå mer effektivt. Derfor føler mange seg mer oppkvikket etter å ha drukket.

Større doser hemmer signalene mellom hjernecellene. Evnen til å tenke fornuftig svekkes, og man får dårligere koordinasjon.

Derfor skjer det mye galt når folk drikker alkohol — i store mengder. Alkoholprosenten betyr hvor mange hundredeler av drikken som består av alkohol. Resten av drikken er som oftest vann. Her er en oversikt over alkoholprosenten i noen vanlige alkoholholdige drikkevarer:.

Alkoholpåvirkning får deg til å gjøre dårlige valg, for eksempel klatre på et gjerde, legge seg på veien, altså trosse døden. Et jevnlig inntak av alkohol kan føre til at man blir avhengig. Da vil man trenge større doser for å oppleve rus. Alkoholavhengighet kan føre til problemer som dårlig økonomi, og at man kommer i konflikt med andre mennesker. Dette blogginnlegget vil generelt handle om fossile brensler. Fossilt brennstoff handler generelt om olje, gass og kull.

Fossilt brennstoff er en enorm bruk på verdensbasis, fordi det inneholder mye energi og er lett å lagre. Dette gjør fossile brensler godt egnet som drivstoff. Energikildene olje, kull og gass stammer fra organismer som levde for millioner av år siden.

Fossile brensler er en form for å lagre energi fra sola på. Organismene hentet energi fra solen, og solenergien ble dermed lagret i de kjemiske forbindelsene i organismene da de døde. Dermed blir oppsamlet solenergi brukt om man brenner fossile brensler. Fossile brensler kalles derfor for en energibærer. I læringsvideoen blir det bla. Olje og gass stammer fra døde dyr planter. Omdanningen fra planter og dyr til olje gass tar flere millioner år.

Olje og gass er ikke-fornybare kilder, fordi vi bruker opp kildene fortere enn hva som produseres. Kull er det fossile brenslet det finnes mest av i verden. I store deler av verden er kull den viktigste kilden til energi, da den kan brukes til oppvarming, matlaging og produksjon av elektrisitet.

Forskjellen på produksjon av energilagrene kull, olje og gass er at kull oppstår på landområder, mens olje og gass dannes av organisk materiale på havbunnen. Kull er altså laget av planterester fra store skogområder.

I områder med mye sump, blir trærne omdannet til torv. Når torven er blitt et tykt, begravet lag, blir det omgjort til kull. Selv om vi konstant danner ny olje, er det ikke en fornybar kilde, noe som betyr at det vil ta slutt en dag. Fordi det tar flere millioner år å danne fossile brensler av organisk materiale, fylles ikke lagrene etter hvert som vi tømmer dem, og vi bruker altså mer enn hva vi produserer.

Den dannes sammen med naturgass ved modning av organisk materiale i sedimentære bergarter. Sedimentære bergarter dannes ved at kalkslam, leire, sand og grus sedimenter blir blandet sammen til en hard bergart på havbunnen eller på land. I dette blogginnlegget  kan du lese mer om de tre hovedgruppene bergarter er delt inn i. I råolje finner man hydrokarboner, som inneholder forskjellig antall karbonatomer.

I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan hydrokarboner, som inneholder karbon, er et organisk kjemi. Fossile brensler regnes ikke som en energikilde, men en energibærer. Et eksempel på en annen fornybar energibærer, er hydrogen.

Fossilt brennstoff dannes ved at plante og dyrerester blir utsatt for sterkt trykk og varme når andre bergarter legger seg oppå. Olje stammer fra planter og dyr som lever i havet. Flere planter og dyr dør og råtner, men i områder med liten tilførsel av oksygen, kan organisk materiale bli bevart i slam og leire. Dette skjedde i Norge mot slutten av Juriatiden.

I dette blogginnlegget kan du lese mer om Pangea. Hva er sammenhengen mellom fossile brensler og drivhuseffekten? Drivhuseffekten er en naturlig prosess der gassene absorberer varmestråling, og videre reflekteres noe av denne varmen ned mot overflaten. Sollyset slippes gjennom atmosfæren og treffer jorda, mens varmestrålingen sollyset omdannes til, reflekteres tilbake.

Ved forbrenning av fossile brensler, frigjøres gasser som er skadelige for miljøet. Karbondioksid bidrar til oppvarming av atmosfæren. Det økte forbruket av fossile brensler har ført til forurensning som gir sur nedbør, klimaforandringer og naturkatastrofer. Effekten som gassene har på temperaturen på jorda kaller vi for drivhuseffekten.

I skrev jeg et blogginnlegg om naturkatastrofen tsunami, som du kan lese mer om her. I dette blogginnlegget har jeg skrevet om fossilt brennstoff, olje, kull og gass — hvor jeg har fordypet meg i brennstoffet olje.

Fossile brensler stammer fra planter og dyr, begravd i lag under jorda eller havbunnen. Olje og gass blir dannet på havbunnen, mens kull blir dannet på landjorda. Jeg har lært hvordan man kan trekke sammenhenger med fossile brensler og bla.

Avsluttende har jeg reflektert og funnet fakta og fossile brenseler, vurdert om en kilde er troverdig og satt det sammen til en drøftende tekst om fossile brensler. Fordeler med å bruke kondom er at det beskytter mot sykdommer og minsker sjansen for graviditet. Ulempene med kondom er at kondomen kan sprekke om den ikke blir brukt riktig, og da øker sjansene for graviditet. Når spiralen er på plass, kan den fungere i opptil fem år. Prevensjonsmidler er hva man bruker når man vil ha sex, men ikke barn.

Det finnes veldig mange forskjellige prevensjonsmidler man kan bruke. Noen prevensjonsmidler inneholder hormoner som gjør at man ikke blir befruktet som for eksempel P-piller , mens andre prevensjonsmidler har en mekanisk hindring for eksempel kondomer. I dette blogginnlegget skal jeg skrive mer om prevensjonsmidler, fordeler og ulemper med de forskjellige og bruk av de forskjellige prevensjonsmidlene. Kondomer er en tynn hylse av gummi. Den skal man rulle på penis, men det er noe som heter femidom som er en kondom for kvinner som skal ligge fra innerst i skjeden til utenforskjedeåpningen.

Disse er begge to lure å bruke hvis du ikke er i et forhold med personen du skal ha sex med, ikke har sex så ofte eller hvis du vil forhindre kjønnssykdommer. En femidom er en plastpose med to ringer, en i hver ende, mens kondomer er som en avlang gummi pose som plasseres på penis ved å klemme tuppen på kondomet mens du ruller den på, det gjør at det ikke kommer noe luft inn som gjør at det er en mindre sjanse for at kondomene sprekker under samleie.

Det er viktig å bytte kondom hvis du skal ha nytt samleie. Noen fordeler ved bruk av kondom og femidom er at det gir veldig god beskyttelse mot kjønnssykdommer. Den minsker risikoen for kjønnssykdommer veldig mye og er derfor lur å bruke. Den gir også en veldig god beskyttelse mot å bli gravid, hvis det blir brukt på riktig måte. Noen ulemper er at en kondom kan sprekke, Hvis du ikke tar den på riktig så det blir luft inni kondomen så kan komdome sprekke under samleie, som gjør at det er en større sjanse for å gjøre noen gravid.

Det finnes mange forskjellige prevensjonsmidler som bruker hormoner. De jeg skal snakke om er P-piller, P-ring, P-plaster og p-stav. P-piller er en type prevensjon som inneholder østrogen og gestagen, som begge er kvinnelige kjønnshormoner.

P-piller gjør at ikke egget løsner fra eggstokken, som gjør at det ikke er noe egg som kan bli befruktet. Det gjør også at det kan være vanskelig for sædceller å trenge gjennom for det blir seigt ved livmoråpningen.

Dette er noe av det tryggeste prevensjonsmidlene som finnes og det har en fri aldersgrense. Noen fordeler er at det er et veldig trygt prevensjonsmiddel. Det er ingen aldersgrense på når du kan skaffe deg p-piller som kan være fint hvis du trenger det tidlig. Noen ulemper er at hvis du har høytblodtrykk eller hvis noen i familien har hjerte-karsykdom, så er det ikke så lurt å bruke det for man kan få blodpropp.

P-piller kan også komme med en del bivirkninger. P-ring er et prevensjonsmiddel som settes inn i skjeden og den skiller ut de samme hormonene som p-piller gjør, den gir ut en lavere doser hormoner enn p-piller gjør. Den hindrer at du får eggløsning. Når du tar den ut så blør du i en uke etter og etter den uken kan du sette inn en ny.

Fordeler er at siden den ikke inneholder like mange hormoner som p-piller, så har den ikke så mange bivirkninger i forhold til de som har litt fler hormoner. Det er også et veldig sikkert prevensjonsmiddel. Ulemper er at den kan ha noen bivirkninger som for eksempel hodepine, kvalme og humørsvingninger. Det er også veldig lett og bruke den feil, for hvis ikke du husker og ta den inn og ut til riktig tid så funker den ikke på riktig måte.

P-plaster er et plaster som også inneholder hormoner, som da i dette tilfellet blir trukket inn i huden når du har det på. P-plaster skal på samme måte som p-ring også være på i tre uker og etter det skal man ha en uke uten, men man må bytte p-plaster hver uke.

P-plaster hindrer også at man får eggløsning. Plasteret kan settes på rumpe, mage, utsiden av overarm eller øverst på ryggen eller brystet. Fordeler er at plasteret sitter godt på og det er en liten sjanse for at den kan falle av. Den trengs også bare og skiftes en gang i uken, men hvis den faller av burde du sette på en ny en innen de neste 24 timene og da må du starte den ny syklus fra den dagen. Ulemper er at den har de samme bivirkningene som p-piller og p-ring.

Hvis du glemmer og sette på en ny en heller har mistet det så er du heller ikke beskyttet mot gravididet, så da er det lurt og sette på en ny en og bruke kondom de 7 første dagene. P-stav inneholder hormonet gestagen og den gjør at sædceller ikke kan trenge seg igjennom livmorhalsen for den gjør slimet der tykt. Den blir plassert på innsiden av overarmen og er på størrelse med en fyrstikk. Den kan være i armen din i en periode fra tre-fem år.

Fordeler er at du får bedøvelse når den blir settet inn og blir tatt ut, så det gjør ikke vondt. Den er også veldig bøyelig og kan ikke knekke når du har den inni armen. Den har ikke mange bivirkninger og den er ikke noe du trenger og huske på så lenge du tar den ut etter tre år.

Ulemper er at den gjør at du ikke vet hvordan blødningene dine kommer til å bli etter du har satt den inn. Man kan også bli litt blå og hoven i armen etter man har satt den inn, men det går bort etter noen dager og er ikke noe farlig.

Sir Isaac Newton , i følge den gregorianske kalender blir sett på som en av tidenes største matematiker, vitenskapsmann og fysiker. Newton studerte bevegelse, gravitasjon og lys, og grunnla ved sine observasjoner den klassiske fysikk. Han har fått æren av å oppdage tyngdekraften. Det sies at Newton så et eple falle ned på bakken samtidig som månen kunne sees på himmelen, og forsto dermed prinsippet for gravitasjon.

Han mente at den samme tyngdelov dro eplet ned mot bakken og holdt månen i bane, og konkluderte med at de samme naturlover gjaldt overalt i universet. Sir Isaac Newton har formulert de 3 fysiske lovene, også kjent som Newtons bevegelseslover. I realiteten måtte Newton gjennom en lang prosess som tok han flere år på å oppdage hvordan tyngdekraften fungerte.

Da Newton hadde studert seg frem til hvordan tyngdekraften fungerte lot han være med å dele oppdagelsen. Den engelske naturfilosofen, Robert Hooke, holdt også på med de samme studiene om tyngdekraften som Sir Isaac Newton.

Hooke visste ikke om Newtons oppdagelser, og sendte derfor i et brev til Newton om oppdagelsen sin. Newton likte ikke dette og publiserte dermed teorien om tyngdekraften i Newton fikk æren av å ha oppdaget tyngdekraften, mens Hooke beskyldte han for å ha tatt ideen hans. Robert Hooke fikk senere æren av å oppdage mikroskopet.

Krefter oppstår mellom gjenstander som er i direkte kontakt, har elektrisk ladning, er magnetiske og utsettes for tyngdekraft. Krefter kan få gjenstander til å endre bevegelse, endre form og endre trykk. Tyngdegraften trekker oss ned mot jorda, og er grunnen til at vi kan gå på bakken. Normalkraft er det motsatte av gravitasjonskraft. Normalkraften til en gjenstand som ligger i ro er like stor som gravitasjonskraften og virker i motsatt retning av gravitasjonskrafen.

Normalkraft er en kraft som virker med 90 graders vinkel fra underlaget på en gjenstand. Når en gjenstand beveger seg i konstant fart vil alltid summen av kreftene som virker på den bli null, derfor gjelder denne regelen for gjenstander i ro også. Ligger en gjenstand i ro vil farten og kreftene som virker på gjenstanden konstant være på 0. Et eksempel på Newtons 1. Her vil normalkraften og tyngdekraften utligne hverandre slik at farten vil forbli på 0, inntil noen bruker kraft for å bevege på den.

Tyngdekraften og normalkraften vil dermed ha lik kraft — kreftene virker mot hverandre for at gjenstanden skal kunne være i ro. Loven gir oss en sammenheng mellom masse, kraft og akselerasjon. Jo større masse, desto større kraft — og ved hjelp av formelen kan man regne ut tyngdekraften.

Bytt ut akselerasjon a med tyngdens akselerasjon g. Et legeme defineres som en gjenstand. Loven gjelder kun om det er like tung masse uten friksjon. Et eksempel på Newtons 3. Du vil dermed automatisk gli bakover, som betyr at du får like stor kraft tilbake.

Jeg har hatt skikkelig mens i 10 dager nå, så da kan jeg vel ikke være gravid? Tenker å kjøpe en test for å sjekke igjen, bare for å være på den sikre siden, men ville uansett bare få et profesjonelt svar på spørsmålene mine.

Vennlig hilsen rådvill jente. Det du beskriver er vanlige bivirkninger etter å ha fått p-stav eller prevensjon som inneholder hormoner. Du hadde ikke samleie før det var gått 10 dager etter innsetting av staven, og du var da godt beskyttet. Derfor er det ingen grunn til å bekymre seg for graviditet. P-stav er det prevensjonsmiddelet med best beskyttelse mot graviditet.

Det er ingen grunn til å ta en ny gravitest. De vanligste bivirkningene ved bruk av p-stav er som ved bruk av annen hormonell prevensjon. Det innebærer at man kan oppleve hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, hudforandringer, psykiske bivirkninger og tap av sexlyst. Blødningsmønsteret ditt vil som regel også endre seg.

Det er vanskelig å forutsi hvordan det vil bli for deg. De første 3 mnd. Senere vil noen ha blødninger som minner om mensen. Andre kan få uregelmessige blødninger som kan komme ofte eller sjelden, men blødningsmengden er stort sett mindre enn ved vanlig mens. Det er også vanlig at en blir helt uten blødninger, og noen kan gå flere år uten blødninger. P-stav beskytter like godt mot graviditet uansett om du får blødninger eller ikke.

Det er heller ikke farlig for kroppen om du ikke har blødninger eller hvis du har uregelmessige blødninger.

Sex hard p stav aldersgrense -

Bubbleroom er svaret folkens! For det er intenst, men "helt perfekt som det er". sex hard p stav aldersgrense Finnes det noe verre. Du finner de. Hvor mange timer jobber du hver dag? Ikke bli motet fordi han som gjorde det for meg, skal også gjøre det for deg, og du kan kontakte ham via hans e-postadresse solutionhealinghome gmail. Så kommer redselen for å være gravid.

P-stav er det prevensjonsmiddelet med best beskyttelse mot graviditet. Det er ingen grunn til å ta en ny gravitest. De vanligste bivirkningene ved bruk av p-stav er som ved bruk av annen hormonell prevensjon. Det innebærer at man kan oppleve hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, hudforandringer, psykiske bivirkninger og tap av sexlyst.

Blødningsmønsteret ditt vil som regel også endre seg. Det er vanskelig å forutsi hvordan det vil bli for deg. De første 3 mnd. Senere vil noen ha blødninger som minner om mensen. Andre kan få uregelmessige blødninger som kan komme ofte eller sjelden, men blødningsmengden er stort sett mindre enn ved vanlig mens. Det er også vanlig at en blir helt uten blødninger, og noen kan gå flere år uten blødninger.

P-stav beskytter like godt mot graviditet uansett om du får blødninger eller ikke. Det er heller ikke farlig for kroppen om du ikke har blødninger eller hvis du har uregelmessige blødninger.

Fossile brensler er en form for å lagre energi fra sola på. Organismene hentet energi fra solen, og solenergien ble dermed lagret i de kjemiske forbindelsene i organismene da de døde. Dermed blir oppsamlet solenergi brukt om man brenner fossile brensler.

Fossile brensler kalles derfor for en energibærer. I læringsvideoen blir det bla. Olje og gass stammer fra døde dyr planter. Omdanningen fra planter og dyr til olje gass tar flere millioner år. Olje og gass er ikke-fornybare kilder, fordi vi bruker opp kildene fortere enn hva som produseres. Kull er det fossile brenslet det finnes mest av i verden. I store deler av verden er kull den viktigste kilden til energi, da den kan brukes til oppvarming, matlaging og produksjon av elektrisitet.

Forskjellen på produksjon av energilagrene kull, olje og gass er at kull oppstår på landområder, mens olje og gass dannes av organisk materiale på havbunnen.

Kull er altså laget av planterester fra store skogområder. I områder med mye sump, blir trærne omdannet til torv. Når torven er blitt et tykt, begravet lag, blir det omgjort til kull. Selv om vi konstant danner ny olje, er det ikke en fornybar kilde, noe som betyr at det vil ta slutt en dag. Fordi det tar flere millioner år å danne fossile brensler av organisk materiale, fylles ikke lagrene etter hvert som vi tømmer dem, og vi bruker altså mer enn hva vi produserer.

Den dannes sammen med naturgass ved modning av organisk materiale i sedimentære bergarter. Sedimentære bergarter dannes ved at kalkslam, leire, sand og grus sedimenter blir blandet sammen til en hard bergart på havbunnen eller på land.

I dette blogginnlegget  kan du lese mer om de tre hovedgruppene bergarter er delt inn i. I råolje finner man hydrokarboner, som inneholder forskjellig antall karbonatomer. I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan hydrokarboner, som inneholder karbon, er et organisk kjemi. Fossile brensler regnes ikke som en energikilde, men en energibærer. Et eksempel på en annen fornybar energibærer, er hydrogen. Fossilt brennstoff dannes ved at plante og dyrerester blir utsatt for sterkt trykk og varme når andre bergarter legger seg oppå.

Olje stammer fra planter og dyr som lever i havet. Flere planter og dyr dør og råtner, men i områder med liten tilførsel av oksygen, kan organisk materiale bli bevart i slam og leire. Dette skjedde i Norge mot slutten av Juriatiden. I dette blogginnlegget kan du lese mer om Pangea. Hva er sammenhengen mellom fossile brensler og drivhuseffekten? Drivhuseffekten er en naturlig prosess der gassene absorberer varmestråling, og videre reflekteres noe av denne varmen ned mot overflaten. Sollyset slippes gjennom atmosfæren og treffer jorda, mens varmestrålingen sollyset omdannes til, reflekteres tilbake.

Ved forbrenning av fossile brensler, frigjøres gasser som er skadelige for miljøet. Karbondioksid bidrar til oppvarming av atmosfæren. Det økte forbruket av fossile brensler har ført til forurensning som gir sur nedbør, klimaforandringer og naturkatastrofer.

Effekten som gassene har på temperaturen på jorda kaller vi for drivhuseffekten. I skrev jeg et blogginnlegg om naturkatastrofen tsunami, som du kan lese mer om her. I dette blogginnlegget har jeg skrevet om fossilt brennstoff, olje, kull og gass — hvor jeg har fordypet meg i brennstoffet olje. Fossile brensler stammer fra planter og dyr, begravd i lag under jorda eller havbunnen.

Olje og gass blir dannet på havbunnen, mens kull blir dannet på landjorda. Jeg har lært hvordan man kan trekke sammenhenger med fossile brensler og bla. Avsluttende har jeg reflektert og funnet fakta og fossile brenseler, vurdert om en kilde er troverdig og satt det sammen til en drøftende tekst om fossile brensler. Fordeler med å bruke kondom er at det beskytter mot sykdommer og minsker sjansen for graviditet. Ulempene med kondom er at kondomen kan sprekke om den ikke blir brukt riktig, og da øker sjansene for graviditet.

Når spiralen er på plass, kan den fungere i opptil fem år. Prevensjonsmidler er hva man bruker når man vil ha sex, men ikke barn. Det finnes veldig mange forskjellige prevensjonsmidler man kan bruke. Noen prevensjonsmidler inneholder hormoner som gjør at man ikke blir befruktet som for eksempel P-piller , mens andre prevensjonsmidler har en mekanisk hindring for eksempel kondomer.

I dette blogginnlegget skal jeg skrive mer om prevensjonsmidler, fordeler og ulemper med de forskjellige og bruk av de forskjellige prevensjonsmidlene. Kondomer er en tynn hylse av gummi. Den skal man rulle på penis, men det er noe som heter femidom som er en kondom for kvinner som skal ligge fra innerst i skjeden til utenforskjedeåpningen. Disse er begge to lure å bruke hvis du ikke er i et forhold med personen du skal ha sex med, ikke har sex så ofte eller hvis du vil forhindre kjønnssykdommer.

En femidom er en plastpose med to ringer, en i hver ende, mens kondomer er som en avlang gummi pose som plasseres på penis ved å klemme tuppen på kondomet mens du ruller den på, det gjør at det ikke kommer noe luft inn som gjør at det er en mindre sjanse for at kondomene sprekker under samleie.

Det er viktig å bytte kondom hvis du skal ha nytt samleie. Noen fordeler ved bruk av kondom og femidom er at det gir veldig god beskyttelse mot kjønnssykdommer.

Den minsker risikoen for kjønnssykdommer veldig mye og er derfor lur å bruke. Den gir også en veldig god beskyttelse mot å bli gravid, hvis det blir brukt på riktig måte.

Noen ulemper er at en kondom kan sprekke, Hvis du ikke tar den på riktig så det blir luft inni kondomen så kan komdome sprekke under samleie, som gjør at det er en større sjanse for å gjøre noen gravid. Det finnes mange forskjellige prevensjonsmidler som bruker hormoner.

De jeg skal snakke om er P-piller, P-ring, P-plaster og p-stav. P-piller er en type prevensjon som inneholder østrogen og gestagen, som begge er kvinnelige kjønnshormoner.

P-piller gjør at ikke egget løsner fra eggstokken, som gjør at det ikke er noe egg som kan bli befruktet. Det gjør også at det kan være vanskelig for sædceller å trenge gjennom for det blir seigt ved livmoråpningen. Dette er noe av det tryggeste prevensjonsmidlene som finnes og det har en fri aldersgrense.

Noen fordeler er at det er et veldig trygt prevensjonsmiddel. Det er ingen aldersgrense på når du kan skaffe deg p-piller som kan være fint hvis du trenger det tidlig.

Noen ulemper er at hvis du har høytblodtrykk eller hvis noen i familien har hjerte-karsykdom, så er det ikke så lurt å bruke det for man kan få blodpropp. P-piller kan også komme med en del bivirkninger. P-ring er et prevensjonsmiddel som settes inn i skjeden og den skiller ut de samme hormonene som p-piller gjør, den gir ut en lavere doser hormoner enn p-piller gjør. Den hindrer at du får eggløsning.

Når du tar den ut så blør du i en uke etter og etter den uken kan du sette inn en ny. Fordeler er at siden den ikke inneholder like mange hormoner som p-piller, så har den ikke så mange bivirkninger i forhold til de som har litt fler hormoner. Det er også et veldig sikkert prevensjonsmiddel.

Ulemper er at den kan ha noen bivirkninger som for eksempel hodepine, kvalme og humørsvingninger. Det er også veldig lett og bruke den feil, for hvis ikke du husker og ta den inn og ut til riktig tid så funker den ikke på riktig måte.

P-plaster er et plaster som også inneholder hormoner, som da i dette tilfellet blir trukket inn i huden når du har det på. P-plaster skal på samme måte som p-ring også være på i tre uker og etter det skal man ha en uke uten, men man må bytte p-plaster hver uke. P-plaster hindrer også at man får eggløsning. Plasteret kan settes på rumpe, mage, utsiden av overarm eller øverst på ryggen eller brystet. Fordeler er at plasteret sitter godt på og det er en liten sjanse for at den kan falle av.

Den trengs også bare og skiftes en gang i uken, men hvis den faller av burde du sette på en ny en innen de neste 24 timene og da må du starte den ny syklus fra den dagen. Ulemper er at den har de samme bivirkningene som p-piller og p-ring.

Hvis du glemmer og sette på en ny en heller har mistet det så er du heller ikke beskyttet mot gravididet, så da er det lurt og sette på en ny en og bruke kondom de 7 første dagene. P-stav inneholder hormonet gestagen og den gjør at sædceller ikke kan trenge seg igjennom livmorhalsen for den gjør slimet der tykt. Den blir plassert på innsiden av overarmen og er på størrelse med en fyrstikk. Den kan være i armen din i en periode fra tre-fem år.

Fordeler er at du får bedøvelse når den blir settet inn og blir tatt ut, så det gjør ikke vondt. Den er også veldig bøyelig og kan ikke knekke når du har den inni armen. Den har ikke mange bivirkninger og den er ikke noe du trenger og huske på så lenge du tar den ut etter tre år. Ulemper er at den gjør at du ikke vet hvordan blødningene dine kommer til å bli etter du har satt den inn.

Man kan også bli litt blå og hoven i armen etter man har satt den inn, men det går bort etter noen dager og er ikke noe farlig. Sir Isaac Newton , i følge den gregorianske kalender blir sett på som en av tidenes største matematiker, vitenskapsmann og fysiker. Newton studerte bevegelse, gravitasjon og lys, og grunnla ved sine observasjoner den klassiske fysikk. Han har fått æren av å oppdage tyngdekraften. Det sies at Newton så et eple falle ned på bakken samtidig som månen kunne sees på himmelen, og forsto dermed prinsippet for gravitasjon.

I tillegg er hun ekte inspirerende som business-woman. Jeg har lest bloggen til Ida Wulff siden tidenes morgen og hun er sinnsykt morsomt. Hvem har den viktigste bloggen? Ikke den mest kjente bloggeren, men jeg har likevel fulgt henne lenge. En blogg du har fulgt lenge? Hvem har finest stil? En blogg som fortjener oppmerksomhet? Jeg kjenner henne ikke, hun er ikke toppblogger men hun dukket opp i feeden min i og siden da har jeg fulgt spent med.

Hun er den jeg kjenner meg mest igjen i av alle. Jeg leser faktisk alle disse bloggene hver eneste dag! Er ikke det eneste alle snakker om i media og til hverandre om dagen, nettopp psykisk helse? Skjorten min finner du HER. Solbrillene mine finner du HER , jakken er fra forever Det var min helg!

Jeg trengte nye duftepinner til leiligheten og gikk rett mot Voluspa-hyllen. Favorittene mine er luktene over, vanilje og kanel. Da er favoritten nummer ! Link finner du HER. Vi snakkes og takk for alle gode kommentarer den siste tiden. Jeg blir helt satt ut. Det man hvisker om er derimot en annen historie. Hva som ligger bak de stygge ordene.

Verden er vanskelig nok som den er. Dere skader kun dere selv. Ikke trykk ned andre, ikke trykk ned deg selv. Om noen skulle lure: Vi spoler frem til rundt lunsjtider. Jeg dro videre til Akershus festning, hvor man kan se denne nydelige utsikten over aker brygge. Jeg spiste salat til lunsj, etterfulgt av disse til dessert. Da forbinder vi en spesiell lukt med en spesiell tid.

Man blir stormende forelsker av det. Noe som derimot er tusen ganger mer legendarisk er.. Kim Kardashian sin sextape. Og Paris Hilton sin. De har kjedelig meny, helt OK mat, men en veldig fin uteplass da. Hun syntes det var ekkelt som man kan se. Det er noe litt rart med bloggen min fra min mac.. I mellomtiden, ser bloggen min grei ut for dere? Dette avsnittet under har jeg slettet og skrevet om igjen sikkert hundre ganger. Men hvor vondt er det?

De ligger enda ute om noen vil sjekke. Sittepuffen finner du HER. Badedrakt finner du HER. Topp finner du HER. I morgen er det opp klokken 06, hurra.. Jeg har tipset om den flere ganger, men jeg vil gjerne banke det inn i hodene deres enda en gang. For det trenger vi, ikke sant? Podcasten gjorde mine tyngste dager litt enklere. Morsomste jeg har opplevd i dag? Jeg drikker to liter om dagen.. Hva ser du frem mot?

Hva har du hatt i tankene denne dagen? Er det fordi man har tatt valget selv? Denne tanken spinnet videre til Kardashians. Men det som derimot skader oss alle er det enorme forbruket deres! Det sier jo mye om alt som er galt med mennesker synes jeg. Det er helt greit!

Det var hele poenget mitt. Jeg sitter i sofaen hjemme med en liter iste, jeg har blitt avhengig. Hvilke extensions bruker jeg, og hvor lenge holder de? Punktene blir festet med ultralyd! Perfekt for meg som vil spare ut. Men for alle som ikke bor i samme by kan du finne sertifiserte salonger som driver med Great Lengts HER. Nemlig til Sri Lanka! Det var ikke engang en alvorlig situasjon, alle ville bare hjelpe.. Dessverre ble Thailand en stor skuffelse, men Sri Lanka ble min favoritt-destinasjon.

Om dere har mulighet, dra dit! Verdens beste ferie til tross for at begge to fikk matforgiftning og at jeg mistet parykken min i havet, det sier LITT! Hva er den beste reisen dere har hatt? Dere, takk for alle tilbakemeldingene. Vi hang sammen i kveld. Hva foretrekker dere, proffe bilder eller gammeldagse selfies? En blanding er sikkert best, tror jeg! Disse er tatt med mobil, som dere sikkert ser. Alle bildene redigeres i Lightroom, som er det aller beste redigeringsprogrammet.

Det hadde jeg aldri orket, enhver person som hostet i salen lagde jo kaos da. Ellers er jeg alene hjemme, noe som nesten aldri skjer. Og over alt ellers i kroppen. De to tingene jeg snakker mest om: En helt fantastisk serie. Noen formulerer seg snilt, andre er litt mer harde. Men stort sett er tilbakemeldingene slik: Men jeg er ikke helt enig. Men det er kanskje bedre med flere innlegg som er litt kortere?

For det er jeg evig takknemlig! Jeg kan ikke tvinge frem noe som ikke eksisterer. Hva feiler det meg? Kanskje det ikke er noe galt med meg. Kanskje det er ekkoet i samfunnet som skriker "du kan bli hva du vil" det er noe galt med. Det finnes mange mennesker som jobber hardt som bare faen men likevel ikke lykkes, og det er ikke alltid deres feil.

For det er visse ting vi ikke kan kontrollere uansett - men en ting har vi makt over. Men kvelden ble helt perfekt! Og ingen fortjener det mer enn han. Jeg dro hjem tidligere enn han, og sovnet som en stein. Og en ekkel munn. Hvordan ville jeg fortalt henne om dagen min? Men det er jo nettopp det som er et vennskap. Slik er det jo ikke alltid. Kjolen min finner du  HER. Lekt at jeg har en musikkvideo inni hodet mitt.. Mislyktes nok en gang. Hva er det jeg egentlig er redd for? Det hadde aldri jeg klart.

Stress har vel aldri hjulpet noen. Han drar ut, og jeg stiller alarmen en time frem. Men her ligger jeg, og scroller. Hos en person jeg ikke kjenner. Nei, det kan man ikke. Da kan jeg jo bare se hele. Det er nok lurt at jeg spiser. Snart har en eksamen. Vet regjeringen om dette? Hva slags andre hemmeligheter blir holdt skjult for oss? Jeg tar tak i livet mitt i morgen.

Da er det en ny start. Hvor selges det bunad til hund. Denne forklarer seg kanskje selv, men jeg har veldig lyst til at hunden min skal ha bunad. Mener dere at dette er dyreplageri forresten? Man glemmer alt, jo. Da kom jeg frem til denne nettsiden som var ganske interessant. Can you suddenly die of an infection after a surgery you had a long time ago?

Can you not get pregnant after plastic surgery possible complications. Det viser seg at det er en ring man setter i vagina, om jeg forsto det rett? Bruce Jenner Car Accident. Men ting som derimot er i media er utroskap, skandaler, sex, penger.. Ja, jeg tror liksom ikke noe er tilfeldig. Kris er et geni. Det var mine siste googlinger! Jeg har faktisk ikke gjort noe fornuftig i det hele tatt. Etter to timer fikk jeg viljen min. Her har dere noe mer genuint: Uansett, her kommer ukens planer!

Men enda viktigere, Fetisha sin bursdag. Mine sko finner du HER. Vel vel, noen som har det. I dag ble en positiv opplevelse! Han hilste ikke tilbake, som vanlig. Hva har jeg gjort galt? Er det fordi jeg er kvinne? Fordi jeg hadde en gal eks? Deeeeet var tider helt forferdelig var det. Jeg testet den akkurat og den funket fint. Du finner link her! Han mener han skal det, nemlig. Er ikke det helt feil?

Jeg vil bare forbedre alt sammen. Finnes det noen kur eller er man stuck i det her for alltid!? Jeg elsker denne kjolen da. Du finner den her! Fine Anette som jeg henger hos! Det tenker i alle fall jeg.. Jeg vet ikke helt. Ja, det har jeg faktisk! Tommel opp for denne! Fra Lancome, og du finner den her. Som sagt, link til concerteren finner du HER. Jeg har farge Men jeg klarer ikke gi slipp.. Hva vil han, for han skyver meg jo ikke helt vekk? Det er skikkelig vondt, men det er det beste.

Beklager om jeg virker streng, men jeg vil at du skal ha det bra. Du kommer over dette her, jeg lover! Kom gjerne med mer i den gaten, det virker veldig lovende og tankevekkende! Her har dere meg og faren min - de fleste kjenner han kanskje igjen.

Jo eldre jeg blir, jo mer griner jeg generelt. Vi spoler frem noen timer.. Jeg trives her inne i sengen. Men hvordan snur man egentlig tilbake? I intervjuer har jeg sagt at "jeg er glad for det, for det har gjort meg sterk" - men jeg tar det tilbake. Det er en frihet. Plukk det av om det er et problem. Ikke at det ikke er koselig, men..

Jeg trenger kanskje litt mer hodebry. DEEER tok hun telefonen men hun kunne ikke henge. Og hva skjer med brynene? Hva synes dere om bildene over?

Kjolen er utsolgt, vesken finner du her. Da kan jeg dele en litt flau fakta om meg: Skoene mine finner du HER. Toxic med Britney Spears. Eller Call me maybe.

Kanskje jeg finner en tvillingsjel der ute? Men det smaker jo ingenting? Yoghurt med biter av frukt. Denne er kanskje litt mer "normal". Da jeg drakk melk var det faktisk helmelk jeg drakk mest av. Servelat, salami og skinke. Dette burde jeg kanskje like siden jeg er vegetarianer, men nope. Finnes det noe verre..

Det er faen meg det ekleste jeg vet!!! Jeg kastet opp med en gang. I dag hadde de to mennene i mitt liv bursdag - pappa og Kasper! Og jeg har tatt masse bilder hele kvelden..

En bunad koster helt sinnsykt mye.. Det virker som om folk tror jeg kaster rundt meg med penger, men det er ikke tilfellet overhodet. Det er det skumleste jeg vet. Det at jeg faktisk har turt synes jeg er helt magisk! Det er enkelt, og totalt smertefritt. Men jeg skal ikke lyve, dette gjorde mye for smilet mitt. Dette produktet er som en "concealer" for tennene og gir raske, men midlertidige resultater.

Du vil vel ikke skade tennene dine? Og det beste av alt: Jeg nyter stillheten, skikkelig. Det er kanskje bare jeg som synes det er interessant, haha.. Disse er ganske gode, men jeg liker personlig de fra Coop bedre. Men alt smaker jo godt fra grillen! Kasper skulle flagge, fordi det er 8. Men han fikk det til! Jeg finner nemlig ikke Greys noe steder? Skal si ifra om det er bra! Jeg synes selv boken er bra, men man vet jo aldri. Litt skummelt er det alltid.. Det gleder jeg meg til!

Kjenner jeg meg selv rett vil det dukke opp masse annet rart inni mellom. Middag og godteri kommer i tillegg. Jodel eksploderte av fryd for at jeg kanskje skulle bli mamma, haha. Er ikke helt sikker, men finner ingenting som skulle tilsi noe annet her. Rett meg gjerne om jeg har feil. Men jeg trenger variasjon..

Heldigvis brenner vi begge for det vi driver med. For min egen del.. Svaret er vel egentlig nei, vi har det bedre! Men det krever jobb, masse jobb. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg! Det var lenge siden sist! I Oslo var det jo godt over 20 grader, og jeg gikk i kjole. Jeg og Charlie koser oss, som bare vi to kan. Dette er en av de jeg fikk anbefalt! Jeg har kun lest et par kapitler, men herregud for en bok. Jeg leier via iTunes! Om du trenger et annet filmtips fra diverse tjenester: I det minste utenfor husets fire vegger..

En hoodie, skinnjakke og sorte bukser funker alltid liksom. Det savner jeg med nord. Det er kaldt, og jeg vet det, men jeg lever i fornektelsen. Og i Norge betyr det kaldt. Men det er alltids koselig med kvalitetstid utenfor leilighetens fire vegger. Om dere lurer i mellomtiden: Og ikke fortalt av meg. Da reagerte ingen fordi: Men vet dere en ting som alltid hjelper for meg? Tror det er en bra plan! Jeg smiler hele tiden.

Litt mer sjarmerende, rett og slett. Blazeren min finner du her. I dag er det tirsdag selv om det er onsdag. Men da var vi godt igang med uken! Og en kort uke dessuten.

Min uke er full av ting jeg gleder meg til! Det er egentlig bare kjipt.. Om han taper, kan vi skilles som "venner" etter som jeg ikke har stilt noen krav. Etter det drar jeg i studio hvor jeg tilbringer en del timer, etterfulgt av en tur til hudpleieren. Ikke en middag for de lett krenka. Dette blir en mini-ferie! Det var min uke! Tskjorte HER - bukse Carlings. Charlie og Kasper har endelig blitt venner forresten. Anbefales, den er veldig lettlest! Dette gjorde jeg da Kasper mediterte.

Jeg er forresten skikkelig stolt for at han oppriktig setter seg inn i mindfullness og flere aspekter ved psykologi, siden det er det han brenner for og studerer. Selv om det tok seg veldig opp etter episode to. Tror jeg vil trenge det. Til tross for at den er uten ost falt den i god smak her, og jeg elsker ost. Men tilbake til pizzaen! Og nei, jeg fikk ikke denne sponset. Men det var verdt det! Merker man at jeg liker meg selv best i profil?

En annen liten fakta om meg: Hvor sykt er ikke det. Han er jo den kuleste i verden. Det sa jeg faktisk til universal med en gang jeg signerte der som artist: Er det rart jeg har hatt eksistensiell angst. Ja, jeg har lest mye om det og jeg tror nok at jeg er det. Hjemme hos oss, og sammen med meg er han i alle fall det. Jeg vil ikke ha det i hjemmet mitt. Ja, hallo i luken.. Herregud hva skulle jeg gjort om jeg hadde mistet han, da hadde jeg mistet det helt.

Ellers trener jeg cirka hver dag hjemme: Hun sa "ja, jeg tar melanotan" og jeg tenkte "ok? Veldig mange er fra Norge. DET om noe er reklame for plastisk kirurgi. I dag var jeg hos coach. Buksene er muligens de deiligste noen sinne. Meg, Charlie og Kasper. Herregud, endelig er lille Charlie i Oslo! Genseren min finner du her. I utgangspunktet hadde jeg planer om det, men jeg kom hjem tomhendt!

Koden gjelder ut mai: Det er en veldig fin butikk med hyggelige ansatte, og ikke minst - et topp utvalg av klokker. Hvem faen har jeg blitt? Avisartikler er ikke nok.

Her kommer noe annet nytt. Ellers har jeg skadet kjeven. Men kjeveoperasjonen var verdt det, fortsatt. Jeg synes det er utrolig interessant med brutale mord-historier, selv om de er forferdelige.

En annen ting jeg vil skrive litt kort om er kaniner og marsvin. Folk burde skamme seg, men jeg tror det ofte kommer av at man ikke vet bedre..

Tenk deg om hele den vakre himmelen var full av slitsomme mennesker, drita ungdommer og ellers irriterende folk som dekket for sola og bare lagde et kaos. Hvor fab er ikke det.

Selv om de er billigere er de minst like fine og i enda bedre kvalitet. Det er kresne jenter. Merket har hatt en braksuksess siden de startet opp, og de aller fleste bloggere eier en mappe fra merket.

Hvordan kan man ikke elske. Som en ekstra liten gave fikk jeg produkter fra Alexander Sprekenhus. Har du noen sminkefavoritter? Her kommer et lite tips som overhodet ikke er sponset, men det har virkelig "reddet livet mitt", haha. Jakke her - solbriller her solbrillene er laget av resirkulert plast fra havet, fantastisk! Denne her bruker jeg. Jeg lar det trekke inn i minutter, dusjer og voila! Jeg kom akkurat inn etter en dag i parken med noen venninner fra Harstad, det var hyggelig.

Han har blitt flink, da! Kjolen min finner du HER. Forresten, takk for alle boktips! Det brydde jeg meg ikke noe om, jeg visste jo hvorfor.

Jeg eide situasjonen jeg var i, og koste meg med festelivet og alt det innebar, haha. Tenk deg, kun junkfood, godteri og masse alkohol. Alle har ulikt forhold til kropp og trening, mitt er veldig avslappet og det er jeg takknemlig for. Og DET hadde jeg savnet! Er slike tema noe dere vil lese mer om? Eller de mer "filosofiske" sidene av meg? Ellers har jeg mensen, som dere allerede vet. Og et veldig dramatisk sammenbrudd fulgte etter det.

Kanskje sengen bare frister for mye, hele tiden. Bilde av ansiktet dropper jeg. Som jeg elsker blomsterkjoler, det vet dere allerede. Han er min beste venn. Da hadde jeg sikkert droppet ut av skolen, haha.

Og da mener jeg ikke acne som i klesmerket, slike venninner har jeg for mange av, lol. Mine venner har perfekt hud, those bitches.

Men den gang ei. Kjolen er fra Bik Bok, og du finner den her. Strikkede kjoler i denne lengden er alltid en sikker vinner hos meg. La meg bare si: